Filtrera efter
Spelutveckling
Utbildningstyp
Fler filter
Visar 1-1 av 1 träffar
Annonser

Fler kategorier inom Spelutveckling

Reportage inom Spelutveckling

spelutvecklare på distans

En spelutvecklare arbetar med att skapa ett spel från grunden, att omsätta en idé som blir ett spel. Som spelutvecklare på ett större företag kan du välja vilket område du vill arbeta med:

  • design
  • grafik
  • programmering

På mindre företag kan samma spelutvecklare arbeta med alla tre delarna.

Vad har en speldesigner för arbetsuppgifter?

En speldesigner har ofta en slags projektledande roll. Hen arbetar med att konstruera hur spelet ska spelas och där med också hur det kommer upplevas. Arbetet innebär också att ha koll på alla detaljer och att slutarbetet blir som önskat. Därför är det bra om speldesignern på projektet har grundkunskaper om de andra områdena i projektet - programmering och grafik. 

Det finns två typer av speldesigner: speldesigner och level designer. Speldesignern har ett övergripande ansvar medan en level designer har ansvar för mindre segment i spelet. 

Vad har en grafiker för arbetsuppgifter? 

Att arbeta som grafiker innebär att man arbetar med det visuella. Inom spelutveckling kan det vara texturer, miljöer och 3D-modeller. Det är viktigt att ha en känsla för färg och form för att kunna tillgodose speldesignerns visioner.  

Vad har en programmerare för arbetsuppgifter? 

Som programmerare skriver man kod. Ett spel blir inte bättre än sin kod och det är programmeraren som ger spelet de ramverk och verktyg det behöver för att fungera. Man kan säga att det är programmeraren som ger spelet liv. Till exempel skriver hen koden som gör att de funktioner som spelet har återges i kommandon och reagerar som det ska när spelaren spelar. 

Projektarbete - att tänka på 

Viktigt att alla parter involverade i ett projekt är tydliga. Programmeraren måste kunna visa vilka begränsningar som finns ur programmeringssynpunkt och designern måste vara tydlig i sina krav på hur spelet ska fungera och se ut för att nå rätt spelupplevelse. Allt för att arbetet ska gå och bli så bra som möjligt!

Distansutbildning inom spelutveckling

Eftergymnasial utbildning inom spelutveckling finns i alla utbildningsformer. Universitet, högskola, yrkeshögskola, yrkesutbildning, folkhögskola och komvux. De flesta utbildare har även någon form av distansutbildning. 

För vem passar en distansutbildning?

Att plugga på distans passar till exempel dig som:

  • jobbar bäst själv, kanske inte gillar att grupparbeta
  • vill eller behöver anpassa sina studier till resten av sitt liv
  • vill kombinera studier med arbete
  • gillar flexibilitet 
  • vill kunna studera var som helst i världen

Vad än dina skäl till att plugga på distans må vara så är det en fantastisk möjlighet att ta vara på.