Sök utbildning 👉
Korta YH-utbildningar

Generativ AI inom kommunikation och marknadsföring

Längd
40 YH-poäng (16 veckor halvtid)
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
40 YH-poäng (16 veckor halvtid)
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Generativ AI inom kommunikation och marknadsföring

Detta är kursen om generativ AI och hur du kan implementera det i ditt arbete inom marknadsföring. Den vänder sig till dig som arbetar med kommunikation och marknadsföring och som vill lära sig om hur AI kan underlätta i det dagliga arbetet. Du får en omfattande genomgång av hur AI kan förbättra arbetet med text, bild, ljud och dataanalys.

Under kursens gång får du en kombination av teoretisk kunskap och praktiska exempel som ger dig de verktyg du behöver för att navigera i den komplexa världen av AI, med en stark förståelse för de etiska aspekterna av teknologin.

Kursen är indelad i fyra avsnitt där du först får en grundläggande inblick i hur artificiell intelligens fungerar. Den ger dig insikt i hur AI påverkar den egna men även andra branscher genom konkreta användningsfall och exempel, vilket ger en bred förståelse för AI:s mångsidighet. I de efterföljande kursdelarna får du praktiska tillämpningsmetoder när det kommer till text-, bild- och ljudbearbetning genom AI. Du får en grundlig förståelse av olika AI-plattformar och hur dessa kan integreras i vanliga affärsverktyg som Excel och PowerPoint men även mer branchspecifika verktyg.

I kursen lyfts även den etiska aspekten kopplad till användning av AI inom kommunikation och marknadsföring. Du får en djupgående förståelse över de etiska utmaningarna och övervägandena som är förknippade med implementeringen av artificiell intelligens (AI). Kursen tar en detaljerad titt på viktiga aspekter såsom datasekretess, fördomar och rättvisa inom AI.

Behovet

Inom kommunikation och marknadsföring ser näringslivet att behovet av kompetensutveckling inom AI är stort och att kunskapen behövs i företagen omgående. Företag behöver vidareutbilda sin personal inom generativ AI för att effektivisera arbete och automatisera repetitiva arbetsuppgifter, framför allt inom innehållsproduktion. Behovet gäller även kunskap om hur AI kan driva dataanalys för att extrahera insikter och se mönster, för att dra slutsatser och ta strategiska beslut, förutse trender och skiften i konsumentbeteenden.

Att studera på distans

Att studera på distans innebär stor frihet, och också stort eget ansvar. Du kan i stor utsträckning själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för bland annat handledningstillfällen och kunskapskontroller. Inspelade föreläsningar varvas med handlednings- och diskussionstillfällen och utöver det tillkommer tid för självstudier.

För mer information om Generativ AI inom kommunikation och marknadsföring, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningens innehåll

  • Syften, teorier och modeller för Data Governance
  • Forum, funktioner och verktyg för att tillämpa och mäta effekten av Data Governance
  • Policyer och befogenheter för hanteringen av organisationens informationstillgångar
  • Roller och ansvarsfördelning för det operativa arbetet med organisationens
  • informationstillgångar
  • Datatillförsel, datalagring och datatillgång
  • Datakvalitet
  • Datasäkerhet, datahållbarhet och hantering av personuppgifter

Ansökan och behörighet

  • Grundläggande behörighet för yrkeshögskolan
  • Särskilda förkunskaper
    • Yrkeserfarenhet: minst 6 månader yrkeserfarenhet på heltid inom kommunikation och/eller marknadsföring. Tänk på att ladda upp arbetsintyg när du gör din ansökan.
  • Urval

    Om antalet behöriga sökande överstiger antalet utbildningsplatser görs ett urval. Urvalet sker utifrån de urvalsgrunder som presenteras nedan och denna process genererar poäng som ökar dina chanser att komma in på utbildningen.

    Urvalet görs på det sammanlagda värdet av yrkeserfarenhet. Yrkeserfarenhet räknas 1 poäng per månad. Max 36 poäng (3 år).

    Vid samma poäng sker lottning.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad godkänd kurs utfärdas ett utbildningsbevis.

Kostnader

Kursen är kostnadsfri och ger rätt till studiestöd från CSN. Eventuellt kan kostnad för kurslitteratur tillkomma.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Generativ AI inom kommunikation och marknadsföring

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Samarbete med arbetslivet

Vi har ett starkt samarbete med arbetslivet, och tillsammans med dem har vi utvecklat denna kurs som ger de kunskaper som företagen efterfrågar.

TUC Yrkeshögskola
Hamnparken 2
573 35 Tranås

TUC Yrkeshögskola

Hemligheten bakom TUC:s och våra studerandes framgångar, består av att vi tillsammans levererar det som arbetsmarknaden vill ha; ambitiösa människor med högaktuell kunskap som flyger in i yrkesrollen med kortast möjliga startsträcka. Våra utbildningar är framtagna i nära samarbete med...

Läs mer om TUC Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Highlights