Om utbildningen
Jobba med framtidens energi!
Världen måste möta utmaningen att skapa nya energilösningar och att effektivisera hur vi producerar och använder el. För att klara det behöver vi nya experter som kan komma med innovativa lösningar på stora globala problem.
Framtidens problem är redan här
Ökade energipriser och osäkerheten om framtida priser spelar en viktig roll för ett ökat fokus på energirelaterade problem och frågor runt om i världen. Den globala uppvärmningen har ett nära samband med energianvändningen och den stora ökningen av utsläpp av växthusgaser kommer från användningen av energi.
Var med och bidra till att nå FN:s globala mål
Under utbildningen lär du dig att utveckla lösningar för flera av FN:s globala mål, framför allt följande: Hållbar energi för alla, Hållbar industri, innovationer och infrastruktur och Hållbara städer och samhällen.
Skapa effektiva energisystem
Under utbildningen får du lära dig att skapa effektiva energisystem för vårt boende men även för industrin och landets försörjning i stort. Förnybar energi är förstås att föredra, men vi kan även effektivisera den befintliga energiproduktionen eller minimera användningen.
Din kompetens efterfrågas av både producenter och användare
Efter examen kan du arbeta inom flera olika områden. På energibolagen behövs ingenjörer för att exempelvis utveckla och konstruera fjärrvärmesystem eller för att arbeta med produktion av energi. Du kan även jobba med att kartlägga och effektivisera energianvändningen på ett fastighetsbolag eller fungera som konsult för industrin.
För att du snabbt ska få en inblick i olika energiformer gör vi ett flertal studiebesök redan under de första veckorna.
Välj Co-op och kom närmare verkligheten
För att bli extra attraktiv på arbetsmarknaden kan du läsa utbildningen som en Co-op-utbildning. Du får då arbetslivserfarenhet genom att kombinera studier med arbete under betalda arbetsperioder på ett företag. Närmare verkligheten än så kommer du inte på en högskola!
Varför välja Högskolan i Gävle?
Bostadsgaranti
Behov på
arbetsmarknaden
Distansutbildningar
Så ansöker du
Anmälningsinformation
Förkunskapskrav
Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1, Matematik 3c eller Matematik D.
Urval
Betyg/Högskoleprov: 60/40 %
Distans- bra att veta
Programmet erbjuds både som campus- och distansutbildning med samma kursutbud. Innehållet är detsamma oavsett studieform.
Antalet obligatoriska träffar är kopplade till tentamen och laborationer. Det betyder att det sker 4–5 obligatoriska träffar per termin, beroende på antalet kurser som innehåller laborationer. Du deltar i grupparbeten även på distansutbildningen med dessa sker då online.
Det är viktigt att du har rätt utrustning såsom en dator, tillgång till bredbandsuppkoppling (minst 10 Mbit), bra mikrofon och en bra webbkamera för att underlätta undervisningen och kunna hålla en hög kvalité på ljud, bild och kommunikation.
Högskolan i Gävle Facebook
Intresseanmälan
Studera på Högskolan i Gävle
Gör som 16 000 andra – plugga på Högskolan i Gävle! Vi erbjuder dig ett brett utbud av unika och utmanande utbildningar. Hos oss hittar du allt från lärar- och ekonomutbildning till kriminolog- och civilingenjörsutbildning. Hos oss kan du välja...