Sök utbildning 👉
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot hälso- och sjukvård för barn och ungdomar

Längd
60 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik

Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot hälso- och sjukvård för barn och ungdomar

Som barnsjuksköterska möter du dagligen barn och familjers alla olika individer, från den nyfödda till tonåringen. Barnsjuksköterskan har en viktig och unik roll i vården. Som barnspecialist har du särskild kompetens kring barn och ungdomars hälsa och sjukdomar, och i att vårda utifrån barnets utvecklingsnivå och ålder. Utbildningen förbereder dig för dina framtida arbetsuppgifter, från barn- och elevhälsovård till avancerad specialistvård. Vissa kurser läser du tillsammans med andra specialistsjuksköterskeutbildningar, vilket ger dig en förståelse för flera områden inom vården. Högskolan har ett nära samarbete med Barnkliniken på Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS), Regionhälsan Barn- och ungdomsmedicin och Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus (DSBUS), Göteborg. Utbildningen omfattar 60 högskolepoäng och ges på halvfart under fyra terminer. Viss undervisning sker digitalt. Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) erbjuds främst på Barnkliniken SÄS, Regionhälsan Barn- och ungdomsmedicin, Drottning Silvias barnsjukhus och barnhälsovården samt elevhälsan i Borås eller inom regionen. Då det är brist på barnsjuksköterskor idag finns en positiv arbetsmarknad, både vid sjukhus, barnavårdscentraler, inom skolornas elevhälsa och på barn- och ungdomsmottagningar.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Ansökan och behörighet

Sjuksköterskeexamen om 180hp. Självständigt arbete (examensarbete) inom vårdvetenskap (G2E/C-nivå) 15hp. Giltig sjuksköterskelegitimation utfärdad av Socialstyrelsen.

Examen, diplom m.m.

Magisterexamen, Specialistsjuksköterskeexamen

Högskolan i Borås

Högskolan i Borås ambition är att bli det tredje universitetet i Västsverige. Vi satsar på att vara ett komplett lärosäte som sätter studentens lärande i centrum. Högskolan har cirka 12 400 studenter och drygt 700 anställda. I samverkan med näringsliv och offentlig sektor bedriver vi utbildning och forskning av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans.

Till Högskolan i Borås hör de såväl nationellt som internationellt starka varumärkena Textilhögskolan och Bibliotekshögskolan. De båda driver verksamhet inom utbildning och forskning inom sina respektive områden.

Högskolan i Borås driver flera spännande forskningsprojekt och har i dag rätt att examinera forskare inom fyra områden: Biblioteks- och informationsvetenskap, Resursåtervinning, Textil och mode (generell) och Textil och mode (konstnärlig).

Mitt i stan, i ena änden av Allégatan hittar du högskolans samlade campus med lektionssalar, restauranger, café och bibliotek. Det är nära till det mesta och knappt 10 minuters promenad till Resecentrum och Centralstationen. Vi har även högskoleutbildningar på Campus Varberg.

Visa alla utbildningar med Högskolan i Borås
Högskolan i Borås
Allégatan 1
501 90 BORÅS

Högskolan i Borås ambition är att bli det tredje universitetet i Västsverige. Vi satsar på att vara ett komplett lärosäte som sätter studentens lärande i centrum. Högskolan har cirka 12 400 studenter och drygt 700 anställda. I samverkan med näringsliv...

Läs mer om Högskolan i Borås och visa alla utbildningar.

Highlights